Casade trekt zich terug uit samenwerkingsverband Social Return regio Tilburg

Sinds 2013 maakte woningcorporatie Vieya, gevestigd te Dongen,  deel uit van het samenwerkingsverband Social Return regio Tilburg. In juni 2014 is Vieya gefuseerd met Casade en Slagenland Wonen en samen zijn zij verder gegaan onder de naam Casade. Voor de fusie was Casade op haar beurt bezig met de invulling van Social Return in de regio Waalwijk/ Loon op Zand.  Na de fusie heeft het nieuwe Casade deel uitgemaakt van beide netwerken.

Casade is een fervent voorstander van Social Return. Er zijn ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief. Bijvoorbeeld als energievoorlichter. Daarnaast worden er regelmatig (tijdelijk) jonge, laaggeschoolde mensen in dienst genomen. Zij doen werkervaring op via gastheerschap en licht administratief werk. Ons streven is om via ons netwerk of in de wijkpunten van Casade jaarlijks 25 mensen vrijwilligerswerk of een leerwerkplek aan te bieden en werkervaring te laten opdoen.

Samenwerking met Baanbrekers en Diamant-groep

Op het gebied van Social Return werkt Cascade samen met Baanbrekers, de publieke onderneming voor werk en inkomen van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Ook trekken zij op met de Diamant-groep, het leerwerkbedrijf van de gemeenten Alphen-Chaam, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Tilburg. Baanbrekers en de Diamant-groep dragen geschikte mensen aan of bieden ondersteuning bij het passend maken van een functie. Dit laatste gebeurt in overleg met één van beide partijen en de opdrachtgever, waarbij de mogelijkheden worden geïnventariseerd om aan Social Return invulling te geven. Dit gebeurt door een openstaande vacature in te vullen, een stageplaats te creëren, maar ook door werk uit te besteden aan Baanbrekers. Denk bijvoorbeeld aan groen-, schoonmaak- of in-en ompakwerk­zaamheden.

Casade trekt zich terug uit Social Return Tilburg

Omdat Casade geen relatie heeft met de gemeente Tilburg heeft zij besloten zich terug te trekken uit het samenwerkingsverband Social Return regio Tilburg. Zij focust zich, in samenwerking met Baanbrekers, volledig op haar eigen werkgebied in de gemeentes Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Baanbrekers en de Diamant-groep werken op het gebied van Social Return nauw samen waardoor het aanleveren van geschikte kandidaten voor werkgevers niet in gevaar komt