Vanaf het eerste moment op mijn plek

Danny Prater is in het kader van social return aan de slag gegaan bij het project 'De Stoomversnelling' in Tilburg. Danny heeft allerlei ondersteunende taken gedaan naar volle tevredenheid van het uitvoeringsteam van Ballast Nedam maar ook naar volle tevredenheid van de bewoners in de straat. Hij hielp vooral de oudere bewoners met allerlei zaken. Zij waren met een klein beetje hulp van Danny al erg geholpen. Hij werd door de bewoners op handen gedragen.

Een vak leren
Na afloop van het project vroeg de afdeling P&O van Ballast Nedam aan Danny waarom hij niet een vak in de bouw zou gaan leren. Danny heeft namelijk een goede basishouding om dit op te pakken. Danny nam deze vraag serieus en is inmiddels gestart met zijn opleiding timmeren via Bouwmensen Tilburg en het ROC. Vier dagen per week gaat Danny nu mee naar project Loeveparkin Oosterhout en wordt daar begeleid door leermeester Ad Konings. En één dag per week gaat  Danny naar school.

Hoe is het Danny vergaan tot op heden?
Danny: “Mijn ervaringen bij Ballast Nedam tot nu toe zijn alleen maar positief te noemen. Ik ben in het begin van mijn carrière op gevangen door mijn leermeester Ad Konings met wie ik de samenwerking erg fijn vind. We werken prettig samen en als het nodig is kan ik er ook een praatje mee maken. Ik was zeer zenuwachtig in het begin of ik het wel allemaal zou kunnen. Maar gelukkig werd ik zodanig begeleidt dat die zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon. Ook met de rest van mijn collega’s kan ik het zeer goed vinden. Ondanks dat Ballast Nedam zo'n groot bedrijf is, vind ik dat er nog heel goed wordt geluisterd naar de individuele medewerker. Ik heb me vanaf het eerste moment op mijn plek gevoeld en dat is door de tijd heen alleen maar versterkt. Ik heb fijne collega's en ik werk met goed materiaal. Ik hoop nog lang bij het bedrijf te mogen blijven!"

Bron: Nieuws in de steigers, Ballast Nedam, nummer 44 2016

Bekijk ook het filmpje over Danny.