Voorwaarden Social Return aangepast

De afgelopen jaren hebben we gezien dat onze eigen huurders nog onvoldoende geholpen worden met de Social Return verplichting. Dat is de reden dat we de meest recente voorwaarden uit 2017 op twee punten hebben aangepast voor opdrachten groter dan € 1 miljoen.

Wat is er veranderd?

  • Bij opdrachten groter dan € 1 miljoen hebben we de Social Return verplichting verlaagd naar 1% van de aanneemsom. Daarbij is het bedrijf wel verplicht om dit in te vullen met mensen uit de regio Tilburg, locatie gebonden dus.
  • Bij opdrachten groter dan € 1 miljoen en er vrijstelling is van de Social Return verplichting (omdat een bedrijf over een PSO-trede 2 of hoger certificering beschikt), vragen we het bedrijf om locatie gebonden een extra invulling te doen.

Verder zijn de voorwaarden Social Return ongewijzigd gebleven.

Hoe komt het dat huurders nog onvoldoende geholpen worden?
Allereerst wordt de doelgroep waar we uit kunnen putten steeds kleiner. Daarnaast constateren we dat er slechts een zeer beperkt aantal mensen uit de regio Tilburg bij onze Social Return opdrachten wordt ingezet. Door het aanpassen van de voorwaarden Social Return hopen we meer voor onze huurders te kunnen betekenen.

Bekijk hier de aangepaste voorwaarden 2019.