Edsel: ‘Ik kan en wil werken, hier krijg ik die kans’

Edsel de Camps is in het kader van Social Return via BAM Woningbouw werkzaam bij het groot onderhoud aan twee flats van WonenBreburg in de Sweelincklaan. Hij bewijst een gouden medewerker te zijn voor zowel zijn werkgever als de opdrachtgever.

De 58-jarige Edsel is een waardevolle toevoeging aan het team van vakmannen dat in de 198 woningen aan de Sweelincklaan tijdens het groot onderhoud aan het werk is. Hij zorgt ervoor dat alle vertrekken waar gewerkt moet worden nauwkeurig zijn afgeplakt. Als de werkzaamheden zijn afgerond, zorgt Edsel voor de grote schoonmaak voor oplevering. “Poetsen, stofzuigen en de ramen boenen”, vat hij zijn werk samen. “Het is hard werken, maar wel leuk. Ik ben blij dat ik mijzelf nuttig kan maken.”

 Hard werken met plezier

“Tijdens het groot onderhoud zijn de vakmannen 12 dagen in een woning. Dan is het belangrijk dat je de bewoners op hun gemak stelt. Als ik mij meld voor het afplakwerk, maak ik een grapje. Ik lach en ben vrolijk. Zo probeer ik het ijs te breken. Dat werkt meestal wel.”

 “Hij werkt hard en met plezier”, ziet ook Ad Valk, opzichter groot onderhoud bij WonenBreburg. “De bewoners dragen hem op handen. We kunnen van hem op aan: bewoners zijn verrast over de goede schoonmaak bij oplevering. Daar hebben ze dus geen omkijken meer naar.”

Op eigen benen staan

Voor Edsel is dat niet meer dan vanzelfsprekend. “Ik kan werken en ik wil werken. Hier krijg ik die kans. Ik heb inmiddels een leeftijd bereikt waarop het steeds moeilijker wordt om aan het werk te komen. Maar ik wil op eigen benen kunnen staan. Ik ben dankbaar dat ik hier aan de slag kan en dat mijn werk gewaardeerd wordt door de bewoners en mijn collega’s.” De inzet van Edsel is niet onopgemerkt gebleven. Zowel BAM Woningbouw, WonenBreburg als andere ketenpartners binnen het groot onderhoud bekijken de mogelijkheid om Edsel binnen boord te houden. Ad Valk: “Edsel is goud waard.”